مشاوره خصوصی علیرضا افشار
روش مطالعه و خلاصه نویسیروش مطالعه و خلاصه نویسیمقالات

راه های افزایش کیفیت مطالعه

بالا بردن راندمان مطالعه

چگونه با کیفیت درس بخوانیم؟

کیفیت مطالعه یکی از مهمترین فاکتورهای موفقیت در کنکورها بوده است و همه ساله داوطلبان زیادی بخاطر عدم رعایت این اصل مهم با مشکلات زیادی مواجه شده اند.

کیفیت در مطالعه یعنی نگاه واقع بینانه به شرایط فعلی و تلاش برای استفاده هرچه بیشتر از زمان ؛ یکی از مهمترین عوامل تاثیر گذار در افزایش کیفیت برای مطالعه کنکور مدل برنامه ریزی صحیح ما است.

برنامه ای که در عین فشردگی و حجیم بودن برای ما قابل اجرا باشد و برای مدت زمان کوتاهی تنظیم شده باشد .

متاسفانه برنامه ریزی بعضی از از دانش آموزان هیچکدام از این دو ویژیگی را ندارد یعنی هم بلند مدت است هم از توانایی دداوطلب با توجه به سوابق مطالعاتی اش خارج است.

ما دو نوع برنامه ی تحصیلی داریم:

1) برنامه ریزی تحصیلی منطقی :

این گونه برنامه ها قابلیت اجرا شدن دارند. برای ریختن برنامه منطقی باید به عنوان مثال 2 فصل از کتابی را کامل مطالعه کنیم و تایم مطالعه را یادداشت کنیم تا در برنامه ریزی برای آن درس بدانیم برای هر فصل به عنوان میانگین چقدر زمان لازم داریم.

پس در این نوع برنامه ریزی با در نظر گرفتن ساعت مطالعه خود و اجرای صحیح تکنیک های تست زنی زمان تخمین شده را داریم پس میتوانیم برنامه ای منطقی و درست داشته باشیم.

2) برنامه ریزی تحصیلی کاغذی :

این برنامه ها اصلاً قابلیت اجرا شدن ندارند و صرفاً در دید اول باعث آرامش کاذب می‌شوند اما موقع اجرا به شدت استرس زا هستند. چون اصلاً به صورت استاندارد نوشته نشده اند و تخیلی هستند.

داوطلب در ابتدا برای برنامه ریزی یک برنامه کوتاه مدت در نظر بگیرد و بعد اگر برنامه در بازه‌ی مورد نظر اجرا شد، سخت گیری بکند یعنی حجم کار را زیاد بکند یا تایم اجرا را کم بکند ( به حجم مشابه به وقت کمتری بدهد یا در همان زمان حجم بیشتری را مطالعه کند).

سخت گیری باید تا جایی انجام شود که هم برنامه به طور کامل و با کیفیت اجرا شود و هم متوجه بشم که دارم خودم را به آب و آتیش می‌زنم تا برنامه و اجرا شود و اتلاف وقت ندارم.

برای حفظ کیفیت در برنامه ریزی های خود به مطلب حفظ کیفیت در اجرای برنامه مراجعه کنید.

اهمیت دوره و مرور در کیفیت مطالعه کنکور

اهمیت دوره و مرور در کیفیت مطالعه

دوره و مرور یک قانون هم دارد ، مطلب نباید در دور اول 100% جا بیفتد چون در این صورت باعث صرف زمان زیادی می شود.بلکه مطلب باید بعد از چندین مرحله تست زنی و تمرین به طور کامل جا بیفتد.

یعنی مثلاً  وقتی از مبحث مورد نظر 20 تا تست زدم و دیدم تست‌ها مدام در حال تکرار شدن هستند کار را در همان مرحله قطع کرده و دفعات بعد مجدداً تست زنی می‌کنیم در این صورت مطلب تقویت می‌شود.

نکته ی مهم دیگر این است که در خلال مطالعه فصل دوم از کتابی باید همزمان از فصل اول هم تست زنی کرد و اگر دیدیم نمی‌توانیم به تست‌ها پاسخ بدهیم پیشروی را قطع کرده و مباحث قبلی را با تست و تمرین مجدداً تقویت کنیم.

خلاصه نویسی صحیح نیز شما را در این مرحله بسیار کمک می کند.

در دوره و مرور باید مراقب باشید دچار وسواس در مطالعه نشوید.

مطالب مشابه

1- کارگاه آموزشی کیفیت در مطالعه + فایل صوتی

2- کیفیت در تست + ویدیو

3- افزایش تمرکز حواس و کیفیت مطالعه + فایل صوتی

نوشته های مشابه

20 دیدگاه

  1. سلام و عرض ادب میشه مطالب سایت شما را با درج لینک و ادرس و معرفی استاد افشار در وبلاگمون قرار بدیم ممنون میشم پاسخ بدین

    ادرس لینک نمونه

    1. سلام
      با درج لینک و اسم علیرضا افشار بلامانع است . پست شما را شخصا دیدم . مشکلی نداره

      1. سلام استاد گرامی
        بنده داوطلب کنکور تجربی نظام جدید سال ۱۴۰۰ هستم . و این ۱ ماه و نیم تابستون رو از دست دادم و پایه م هم صفر هست …ایا میتونم از الان به قبولی پزشکی سال بعد امیدوار باشم؟
        تو تابستون و پاییز و زمستون چندساعت باید درس خوند

        1. بهترین زمان برای تغییر همین امروز نیمه مرداد ۹۹ هست
          اگر کسی از صفر مطلق هم از الان وسواس کامل گرایی بذاره کنار و فقط بخوانه و اجازه بده پاسخ سوالات ذهنی خودش در مسیر پیدا کنه میتونه موفق باشه

  2. سلام استاد افشار خداقوت
    استاد من کنکوری ۱۴۰۰ام و در درس ریاضی و شیمی در تست زنی مشکل دارم و نمیتونم تست بزنم و همش برمیگردم درسنامه یا پاسخنامه رو میبینم
    بنظرتون میشه یه روز رو پیشروی کنم و یه روز رو بزارم برای مرور و تمرین و تست بیشتر تا دستم راه بیفته؟؟

    1. اپن بوک به کمک درسنامه حل تست را شروع کن
      این اتفاق باعث میشه که خیلی راحت بتونی خودت برسونی
      برای تقویت دروس تحلیلی محاسباتی باید به قدر کافی صبور باشی و پیشروی کمتری کنی و بجای آن و تست تکراری زیاد بزنی تا دستت راه بیفقته

  3. سلام استاد شما در جواب یکی بچه ها گفتین کسانی که امسال بار چندمشونه کنکور شرکت میکنند و درس نخوندن تا الآن سعی کنند یک رتبه آبرومند کسب کنند….شرایط من به سرح زیر است فقط ازتون خواهشانه میخوام بهم بگیر از نظر منطقی حدودا چه رتبه ای رو میتونم بیارم…
    ریاضیمو اصولا 50میزنم..ولی بقیه درسام زیر10درصد وبیشترشون صفره…پایه درسی ضعیفی دارم…سه سال کنکور تجربی و امسال کنکور انسانی نظام جدید شرکت میکنم…

    1. سلام
      درس بخوان تا حالت خوب بشه
      درس بخوان برای تغییر
      درس بخوان تا خودت پیدا کنی
      این بهترین کاره

  4. آقای افشار ببخشید دوباره بحث تعویق کنکور داغ شد
    خبر جدید اومد شما میزارید سایت دیگه؟
    من اخبار کنکور رو از سایت شما پیگیری کنم.

    1. کنکور ۹۹ برای بار دوم به تعویق نیفتاد چون به گفته مسيولان چاره ای جز برگزاری نبود و تاخیر بیشتر مشخصا با وجود فصل سرما شرایط را سخت تر می کرد و جایگزینی مثل معدل و مصاحبه و … هم صلاح نیست برای رشته های تاپ اتفاق بیفته و اگر هم با کنکوریهای ۱۴۰۰ مشترک برگزار میشد بخاطر افزایش داوطلبان و ظرفیت صتدلی های ثابت دانشگاه ها مسلما شانس همه نصف میشد

  5. سلام
    وقتتون بخیر استاد
    می خواستم ببینم در صورتی که هر هفت درس بجز دینی رو داریم تو برنامه ی روزانمون گنجایش می دیم ، آیا نیاز هست که دینی رم اضافه کنیم یا خوندن دینی در تابستون نمی تونه هیچ سودی برامون داشته باشه بخاطر حفظی و فرار بودنش و بهتره به جاش مثلا ساعت مطالعه ی درس زیست شناسی رو ببریم بالا؟
    ممنون میشم راهنمایی کنید
    متشکرم🌸

    1. تحلیل پیام آیات و احادیث میتونه مفید باشه الیته اگر آزمون شرکت می کنید پنجشنبه قبل از هر آزمون متن دروس را هم بخوانید

  6. سلام استاد در بحث مدیریت آزمون
    آیا می شه که اول برم سراغ مسلط ترین بحثهای هر درس بعد تست های وقت گیر و شک یا این که باید در هر درس این ترتیب رعایت بشه؟
    منظورم اینه که اول برم سراغ مسلط های زیست بعد مسلطهای فیزیک بعد مسلط های شیمی بعد مسلط های ریاضی بعد نزده یا شکدار زیست بعد نزده و شک دار فیزیک بعد نزده و شک دار شیمی و بعد نزده و شک دار ریاضی
    در کل منظورم اینه که می شه این جوری قاطی پاتی درس ها مدیریت کرد یا اینکه باید منظم پیش رفت که ذهن خسته نشود.
    لطفا کامل توضیح دهید.
    ممنون.

    1. سلام
      مشخصا با نظر شما نمی تونم موافق باشم
      الا اینکه شما درباره مدیربت حل آزمون های تستی و جامع بخواهید اینکار کنید . وگرنه برای برنامه ریزی اصول خودش داریم و باید از base وقت بذاریم برای ساده ترین مباحث و کم کم بیاییم جلو

  7. سلام
    استاد در صورتی که هر هفت درس بجز دینی رو داریم تو برنامه ی روزانمون،به نظر شما آیا هر روز ۴۵ min دینی آضافه کنیم یا خوندن دینی تو تابستون عملا آب در هاون کوبیدنه و بی ارزشه چون حفظیه و فراموش میشه و حتی اگه الانم بخونیم بازم باید طول سال بشینیم بخونیم؟
    متشکرم بابت همه ی تلاش هایی که دلسوزانه برا دانش آموزان می کنید و به صورت رایگان مطالب مفید و ارزنده و درستی رو در اختیارشون قرار می دید🙏🌸

    1. سلام
      با نظر شما موافقم . آیات و احادیث دین و زندگی مهمتره

  8. سلام
    من کنکوری 1401هستم و از وقتی مدرسه ها تعطیل شد مطالعه ام خیلی کم شده و نزدیکه صفره و تو ریاضی نوبت دومم ضعیفه الان که 1ماه کمتره مونده چیکار کنم؟ممنون از پاسخ شما

    1. سیر تا پیاز گاج برلی آموزش و ماجراهای من و درسام برای تمرین بیشتر بگیر
      هر روز به ریاضی زمان بده ، حتما پیشرفت خواهد داشت

  9. سلام روز بخیر
    من میخوام دهم ب دوازدهم رو جهشی بخونم بنظرتون توی کنکور با مشکل مواجه میشم؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا